Marina


Hej! Marina här, en av grundarna till rawfoodcafet STHLM RAW.


Ja, jag har svårt att sitta stil och reser både gärna i Norden, Europa och Världen. Ibland.. måste man bara iväg och äta färsk durian, kokosnöt och få lite extra D-vitamin av solen. Så jag är grymt glad över att ha möjligheten att även arbeta i resebranchen och visa folk hur de reser billigare och bättre. 
Jag är utbildad antropolog i grunden med stort intresse för matkultur, turism och ursprungsfolk. Är Hälsingetjej i grunden och dras alltid norrut. Efter flera år i Nordnorge och Sápmi flyttade jag mot alla odds till Stockholm efter ett avstamp på Gotland. 

Sen barnsben har jag samlat örter och kunskap kring det skogen kan ge. Du kan läsa mer om vilda växter i min artikelserie Skogens Skafferi i magasinet Nära Barn. Intresset för självhushållning och gamla tekniker har hållits vid liv vilket gjorde att jag bodde ett år i Sveg och läste en kurs i forntida teknik och hantverk. Hantverk är också något jag gör på fritiden förutom att åka skidor i snöklädda landskap, tar ett glas vin på vinbaren eller plockar svamp på mina favoritställen i Hälsingland.

Lev och Spira startade som ett projekt mellan mig och Maria på Vilda Barn