måndag 9 december 2013

Raw yoghurt på kokos


Jag älskar den syrliga tjocka grekiska yoghurten som man äter med honung. Nu fick jag äntligen äta en raw version. På asiatiska butiker kan man köpa massa roliga saker.. förutom krämig durian brukar jag ibland hitta färskt kokosnötskött. Det är vad jag använder som yoghurtbas. Har du färsk kokos kan du använda det också.




Kokosyoghurt
200 gram strimlad kokos
2,5 dl vatten
1 kapsel probiotika

Mixa allt slätt i, häll upp på en burk och låt stå i rumstemperatur i cirka 24 timmar. Ju längre den står desto syrligare blir den. Ställ in den i kylen så stannar processen av.

När du fått den så syrlig du vill ha den kan du
söta med 1 msk honung eller mixa i bär för att få en smaksatt yoghurt.




1 kommentar:

  1. Vilken probiotika använder du och vart kan man köpa det? :) Såå himla sugen på att testa det här receptet. Måste även säga att chiapuddingen med apelsinkrämen var såå god! Prövade även göra en chiapudding av chiafrön (såklart...), mandelmjölk, honung, vaniljpulver, lite mesquite och maca! Med en kräm av samma recept som din kräm fast med citron och lime istället för apelsin. Det vart också hur bra som helst!! Tack för recept och all inspiration!

    SvaraRadera