måndag 26 augusti 2013

Mangobollar med vit choklad


Fullt upp i köket, men jag är, som vanligt, dålig på att skriva ner recepten och blandar hejvilt;) Men här är ett recept jag skrev ner, så här kommer det.  Syrliga mangobollar doppade i vit choklad. Mjuka inuti och hårt skal av choklad. Mmmm.. perfekt till en kopp fruktigt örtte.

Mangobollar med vit choklad
100 g torkad mango
100 g mandelsmör
80 gram kokosolja
1 dl kokosflingor
kakaosmör
Mixa allt förutom kakaosmör till en kräm, ställ kallt och låt stelna. Värm försiktigt upp kakaosmöret. Forma bollar av krämen, ställ kallt igen och doppa 2-3ggr i smält kakaosmör. Strössla med strösslet.

Strössel
2 msk kokosflingor
2 krm gurkmeja
1 liten citron, zest från hela, och saft från halva
Rör om och låt torka.

Tjo!

3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Går det att få tag i torkad mango som inte är sockrad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det går absolut att få tag i.

      Radera