torsdag 18 juli 2013

Välkommen till vandringshelg med raw food i vackra Årrenjarka 20-22 September 2013Välkommen till vandringshelg med raw food i vackra Årrenjarka. Här bjuds det på god hälsosam vegansk raw food med norrländska smaker & varma örtteér i trevligt sällskap. 


På schemat står en arkelogisk vandring bland kokgropar och andra fornlämningar med fokus på samisk historia och kultur. Vi sätter oss sen runt elden i en kåta och bjuds på mer kunskap om samisk kultur. Det bjuds på värmande chagate och några smårätter. Lördagen blir det en dagsvandring (cirka 6 timmar) över fjället, där vi får se mer av den vackra naturen och säkert lära känna varandra lite bättre. Alla får med sig en raw picknickpåse samt lite snacks. Kvällens middag är såklart vegansk raw med norrländska smaker och dessert med skogens guld. Efter det kan man ta sig till den varma bastuflotten, vila musklerna och värma upp sig.
Söndagen är fri till att utforska Årrenjarkas närområde och efter lunchen är det tid att ta bussen tillbaka. 


Årrenjarka, som betyder ekorrudden på samiska, med sitt vackra läge vid Saggats strand och med Kassavares mäktiga rasbrant i fonden, bjuder in till fantastiska naturupplevelser. Årrenjarka ligger 10 mil väster om Jokkmokk och17 km hitom Kvikkjokk, porten till Sveriges mest storslagna natur, Sarek, Padjelanta och Laponia världsarvsområde. I Årrenjarka bor 3 familjer bofast och driver Årrenjarka Fjällby.

September i Årrenjarka är höstmånaden med brinnande färger på fjällhed och i björkskog. Luften är hög och klar. Till fjälls kan nederbörden komma omväxlande som regn och snö. På topparna ligger nysnö i skarp kontrast med dalgångarnas höstfärger. Flockar av flyttfåglar är i rörelse söderut. I skogen kan knotten störa trivseln. I fjälldalarna går de stora älgtjurarna loss på björkar och videbuskar och fejar sina horn. Brunsten är nära. Nu är bästa tiden att i kikaren upptäcka björn, där den kan gå helt öppet på fjällheden och äta kråkbär.


I priset ingår:
Du bor i en ny stuga med 8 bäddar, här finns kamin, bastu och vacker utsikt över sjön. Samisk afton med arkeologisk vandring samt en dagsvandring över fjäll. Bastuflotte. All mat och varma drycker.
Pris 3500:-
20-22 September 2013
Anmäl dig till marina.asplund@gmail.com
0736918213

Du tar dig till Årrenjarka med flyg till Luleå eller tåg/buss till Jokkmokk och sedan buss till Årrenjarka. Bussen avgår kl 15. 10 och tar cirka 2 timmar.


Preliminärt schema
Fredag:
17.20 ankomst från Jokkmokk med buss/bil
19.00 Lavvukväll med varm dryck och raw smårätter

Lördag;
8: raw frukosttallrik
10: Vandring cirka 6 timmar med raw picknickpaket
18 Raw middag med norrländska smaker och dessert på skogens guld.
Bastuflotte

Söndag
8-10 raw frukosttallrik
- utforska Årrenjarka/fri tid/fina platser och vindskydd för meditation eller häng
13 raw lunch
15.00-15.30 Minibuss avgår från Årrenjarka


1 kommentar:

  1. Låter som en fantastiskt vandrings helg :) Blev det bra? Kommer du att anordna detta igen? Med Värme!

    SvaraRadera