lördag 20 juli 2013

Pasta till lunch, squashpasta med gremolata och pumpagiano

Pumpagiano?
Hej!! Min syster är i Italien och samlar michelinstjärnor så jag får fixa mitt egna lilla Italien här hemma. Här är ett enkelt recept med massa smakar..  Pasta, såklart! Till det en gremolata, det är en italiensk blandning med kryddor, som en pesto fast utan ost. Men det är klart man måsta toppa pastan med lite italiensk "Parmigiano-Reggiano" eller? Eller så kan man göra en pumpagiano istället om man inte vill äta ost & mjölkprodukter. Smakrik och passar perfekt till olika pastarätter eller för att krydda upp en tråkig sallad. 


Enkelt och full med smaker..

Squashpasta med gremolata och pumpagiano (1 person)
Svarva
1 liten squash till pasta

Blanda gremolatan (låt gärna stå en timme men ät samma dag)
1 liten vitlöksklyfta, riven
1/2 dl finhackad färska persilja
zest från två citroner
3 msk olivolja

Mixa pumpagiano (räcker til 3-6 serveringar, kan sparas)
1/2 dl pumpafrö, bäst om de är groddade och torkade.
2 msk b-jäst/näringsjäst

Servera med sallad, groddar och annat gott.
Ha en härlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar