torsdag 4 oktober 2012

Skafferitömning


Min nomadsjäl rör på sig extra mycket just nu. Mitt nya jobb på båt utmanar verkligen rawfoodlivet. Mycket jobb, lite fritid, ingen tillgång till eget kök, kyl och råvaror. I resväskan har jag kokossmör, groddade torkade nötter och frön, gojibär, korngräs m.m

Innan jag mönstrade på igen gjorde jag dessa goda bars. Receptet är omarbetat från MyNewRoots recept på hampabars till det jag hade hemma i skafferiet och torkades istället för att bakas. Mina skafferibars blev riktigt goda, bäst är de helt färska och ljummen från torkugnen men är en räddare i nöden efter träning på båten.


Skafferitömning
cirka

3 dl vetegroddar
2 dl hasselnötter, hackade (jag lät de ligga i varmt vatten ngra timmar)
2,5 dl dadlar
2 dl kokosflingor
2dl skalade hampafrö
1 dl sesamfrön
0,5 dl lila majsmjöl
3 msk maca
2 msk kanel
4 små bananer, mogna, dvs prickiga
0.5 dl kokosolja
2 tsk äkta vanilj
2 msk lönnsirap
2-3 msk chiafrön
6-7 msk vatten att blanda med chiafröna
lite salt

mixa chia+vatten, mixa allt torrt, mixa ihop allt och torka på 40 grader över natten tills färdiga.

Det gungar på!
Marina


1 kommentar: