tisdag 12 juni 2012

Go raw not crazy

...var namnet på en föreläsning med Søren Wolff (http://www.rawfood.dk) i söndags. Jag delar med mig av några tips och ideer han gav om kost och hälsa.

När vi äter sätter kroppen igång och smälter maten. Kroppen jobbar och jobbar om vi småäter eller äter flera gånger per dag. Wolff rekommenderade att man äter 2-3 ggr per dag. Ju fler kalorier du äter desto mer jobbat kroppen och desto mer behöver du sova. Om man hoppar över en måltid ska det vara okey. Visst du känner dig lite hungrig men du ska inte kollapsa eller bli galen av hunger och hamna i obalans. Om du gör det, äter du fel och kroppen är i obalans. Människan ska klara av att fasta, att leva utan föda nån dag utan att kollapsa. Det kan också vara bra att fasta för att verkligen heala kroppen eftersom matsmältningssystemet ej behöver jobba under den perioden. Att fasta kan göra underverk för din fysiska och psykiska hälsa.

När vi äter ska vi bli lagom mätt. Vi ska ej bli så mätt att vi blir trötta. Maten ska göra oss pigg och ge massa energi. När vi senare går på toa ska vi inte behöva ha en gasmask eller fisa pga fiberrik mat. Isåfall äter du något som inte är bra för dig. Ett plus för många är att om du slutar äta mat du är intolerant mot så får du också ökad viktnedgång automatiskt. I en perfekt värld ska vi inte behöva toalettpapper. Funkar tarmen som den ska är du ren därbak.

Cirka 80% av immunförsvaret sitter i våra tarmar! Så lättsmält mat, tugga maten väl;)
Så, har du 'teflonbajs'?;)Intressant föreläsning och jättegod mat fick vi! Nu drar jag mot Fresh Food Festival i Mundekulla!

Happy day!
/Marina

3 kommentarer:

 1. Dagens bästa ord: teflonbajs :-)) Underbart!

  Läser alltid här men skriver aldrig något. Så innan jag återgår till att vara en tyst besökare vill jag säga TACK! för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 2. Alltid lika intressant :) Keep it up!

  SvaraRadera
 3. Alltid kul med kommentarer!

  SvaraRadera