fredag 9 mars 2012

Raw i Singapore : Mispelfrukt och Green Room living cuisine

Mina sista dagar på spenderar jag i storstaden Singapore. Här finns en spännande indisk, muslimsk och kinesisk kulturmix. Hittade en ny frukt som på engelska kallas loquat, på svenska mispel. Mispel är släkt med äpplet men ser ut som en liten mango. Den är är söt och syrlig, man äter den med skalet som gör frukten lite krispig. Väldigt god! Tydligen är den ganska ovanlig då trädet blommar tidig vinter och frukten kommer tidigt på våren. Den ska också gå att odla i Sverige, i zon 1, dvs i södraste Sverige och Gotland.


Det är enkelt att vara rå i Singapore med massa färska frukter och hav av grönsaker och olika gröna blad, om man kan bereda maten själv. Färska juicer finns överallt men kom ihåg att be att få dem utan socker. Asien är en sockerälskande kontinent. Stevia, gojibär och nötter är lätta att få tag i, ekologiska svårare.

Bishan Park
The Green Room Cafe

I vackra Bishan park ligger the Green Room Cafe som är Singapores enda raw restaurant. Diano von Cranach etno-botaniska restaurang ligger i en lummig oas med två andra restauranger och serverar både raw food och vegansk kost. Det finns grön soppa, svampsoppa och bland annat grönsakstorn a la lasagne till förrätt. Tre olika pastarätter erbjuds som huvudrätt; en morotspasta med indonesisk sås, en pumpapasta med sötsur szechuansås sam en daikonpasta i röd curry. Till efterrätt erbjuds en äppelkrunch med vaniljsås eller en tjock kall chokladpuding med vaniljkräm och nötter. Jag kände för pumpapasta med små goda svampar i sötsur sås. Mycket god. Till efterrätt blev det såklart den mäktiga chokladpuddingen. Som tur var portionerna på pastan småa och jag klarade att äta upp desserten. Vill man lyxa till det rekommenderar jag the Green Room, priserna är såklart lite högre här jämförselsevis. Totalt betalade jag 150 kr får huvudrätt och dessert.

Du kan också köpa råa kryddor, tex grön curry eller en rå choklad/vaniljhonung från Java på the Green Room. Dianas otroligt vackra kokbok kan också inhandlas här, den kan man även inhandla i Sverige tex på bokus. Boken heter rawfully Good, full med fantastiska recept, ett klart köp! Diana håller nu på att öppna en rå restaurang i Laos.

Pumpapasta

Mäktig choklad och vaniljpudding

Efter middag kan man ströva runt i stora vackra Bishan Park. Här finns möjlighet att styrketräana, jogga eller varför inte testa deras fotmassageområde? Runda stenar att sakta vandra på för att ge fötterna zonterapi. Kul grej men ack så ont det gjorde, mina fötter vill ha  mindre stenar.


Ha en superfin helg!
- Marina

1 kommentar:

  1. Den restauranten må jeg gå på neste gang jeg er i Singapore! :) Bodde i Singapore før, men da fantes ikke den restauranten. Yumyum, maten så helt himmelsk ut! :)

    SvaraRadera