tisdag 3 januari 2012

The Sanctuary på Koh Phangan

Gott nytt år bloggen!

De var en stund sen. Jag, Marina, har rest runt lite i Thailand och Laos och sitter nu i på ön Koh Phangan i den thailändska övärlden. Koh Phanagan är känd för sina fullmånefester men jag valde att åka till stranden Had Thien istället. Här finns centret The Sanctuary på en liten strand som man bara kommer med till båt eller till fots. Här har de yoga, pilates, meditation, spa, massa god mat (& raw food) samt olika detoxprogram. Väl värt ett besök. Restaurangen har många olika stora goda mättande sallader, samt raw burgare, spaghetti, pad thai (en typiskt thailändsk nudelrätt), maki, soppor, massa goda smoothies, juicer m.m,
De har också ett tea temple med olika workshops och en liten butik där du kan köpa spirulina, örter, böcker, etc. Här har de också goda teer och smoothies där du också kan lägga till både spirulina, gold och silverelixir som tydligen ska vara bra för diverse ting. Här har de också olika slags terapeuter, akupunktör, healers som också håller i en daglig meditation.Personalen är otroligt vänliga och du får en ingefärsdrink när du anländer. Här finns både dorms att bo i eller olika slags bungalows. Dorms kan man inte beställa på förväg utan man får ringa samma dag man anländer och boka en. Det är många som stannar längre än planerat och många som återkommer hit år efter år. De anordnar också filmkvällar, öppen scen och massa annat och de är en fin stämning här.

Nu när jag är här har de Vinni yoga, det är någon australiensk yogaguru som tydligen många andra yogagurus kommer för att lära sig av. Han är väldigt inspirerande. Det är inte som yogan hemma i Skandinavien där allting ska gå ganska fort utan detta är långsamt och förklarande hur kroppen fungerar med många andningsövningar. Så nu har jag lärt mig att vara fascinerad över hur armarna fungerar när man rör dem på olika sätt.
Varje kväll är det meditation, när du stänger ögonen är det fortfarande ljust ute, en timme senare öppnar du ögonen och det är helt svart ute. Härlig upplevelse. De har underbara yoga och meditationssalar i djungeln, restaurangen och dormrummen ligger precis vid havet. Du somnar av vågorna från havet.. (och vaknar upp av att det fortfarande är fest på Guy's bar, för helt lugnt är det inte jämt. Festerna här ska tydligen vara fantastiska... och långa.. mycket musik och dans.) Det finns också några andra mindre resorts här på stranden med mysiga bungalows. Hela området har en klar känsla av kärlek och lugn med människor i alla olika åldrar.

De har också ett mysigt spa med olika behandlingar. Jag testade deras djupmuskelmassage och hade träningsvärk i 2 dagar. Det gjorde ont som tusan men vilken skillnad jag kände. Perfekt start på en yogavecka.

Gott nytt år och god jul! Julkänslan försvinner bland stränder och palmer så det blev inga julrecept denna säsong..
- Marina

4 kommentarer:

 1. Kul!!! Men priset vill vi såklart veta om!!!

  SvaraRadera
 2. Jaaaaaaaaaa låter helt underbart!! Blir sugen på att åka dit när jag ska till thailand i mars! Hur mkt kostar en bungalow? Är det från Hard Rin man tar bån dit? Fortsätt att njuuuuuuuuuuuuta!!Kram!!

  SvaraRadera
 3. Från had rin tar man båt till had thien, de kostar 150 bath och uppåt beroende på säsong. Priset för dorm kostar 250 bath, dvs ca 60 kr. alla priser står på deras sida. Yoga kostar 300bath eller så man 7 yogabiljetter för 1600bath så blir de billigare.

  SvaraRadera
 4. Visit http://www.orionhealing.com/detox-in-thailand/ if you want good detoxification center in Thiland

  SvaraRadera