onsdag 9 november 2011

Underbara lilla Raw Food House

Jag, Maria, befinner mig som sagt i Malmö nu eftersom vi fick resa hem tidigare än väntat från både Bali och Thailand på grund av naturkatastrof efter naturkatastrof. Vårt jordklot är på allvar ur balans. Då är det skönt att ha lilla Raw Food House att besöka för att fylla på med lust, livsglädje, inspiration och inte minst hopp. Vilka fina människor det finns som jobbar med att sprida raw food och berätta om alla fördelar det har, inte bara för våra kroppar och sinnen utan också för vår jord. 

På Raw Food House kan du njuta av de underbaraste kakorna i världen och spännande lunchrätter och smoothies. Stämningen är hemtrevlig och informell och kaféet har lyckats attrahera ett klientel som är väldigt varierat, till skillnad från raw food-restaurangerna på Bali där man lätt kunde känna sig malplacerad om man inte såg ut att träna yoga sju dagar i veckan, eller raw food-restaurangerna i London där det var arkitektlooken som tycktes gälla. Idag var jag på en workshop på Raw Food House och där var det alla möjliga olika typer av människor i olika åldrar. Det gav mig verkligen hopp!

Kursen handlade om superfoods och hur man kan använda sig av det i godis och desserter. Det bjöds på té av chaga eller sprängticka, som vi tidigare har skrivit om här på bloggen, lemonad av camu camu, praliner av maca, chokladpudding av chiafrön och äpplesmoothie med hampafrön. Har man hållt på med raw food ett tag så var det kanske inte mycket nytt, MEN det var jättekul och inspirerande att vara där, och definitivt värt det lilla priset på 290 kr. Underbart!


Kursledaren Erika, som är kock på Raw Food House
Den underbara kakdisken som alltid bjuder på något nytt och spännande

Som till exempel den här gudomliga butternut squash cheesecaken med chaikryddor. Mmmm...

Raw Food House ligger på Friisgatan i närheten av Triangelns köpcenter. Besök det om du råkar befinna dig i Malmö!

Ha det fint!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar