onsdag 9 november 2011

Raw butternut squash-lasagne


Det är pumpatider och jag tänkte dela med mig av ett recept på en god raw lasagne. Det vanligaste när man gör raw lasagne är att göra lasagneplattorna av grön squash/zucchini, men jag och min man tycker att den här, av butternut squash blir både vackrare och godare. Detta recept är dessutom nötfritt men innehåller en massa olika nyttiga frön. 

Trickset för att få riktigt tunna skivor av pumpan är att använda en mandolin. Sen skär man till dem snyggt och fyrkantigt.




Till bolognesen behöver du:

  • En stor färsk tomat
  • En halv paprika
  • Ett par-tre soltorkade tomater
  • En dadel
  • Eventuellt lite olivolja och himalayasalt, om inte de soltorkade tomaterna redan är saltade.

Detta mixas till en tomatsås. Ta en klick av det, spara resten till senare. Blanda med malda pumpakärnor, spiskummin, oregano, en gnutta paprikapulver, vitlökspulver och bruna linfrön.


Det både ser ut och smakar som köttfärssås. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt andra kryddor. Den här bolognesen passar också jättebra till tacos. Ha då i lite mer spiskummin, paprikapulver och vitlökspulver, och uteslut oreganon, för den rätta texmex-smaken.



Varva lasagneplattor med bolognese, avokadoskivor, marinerade champinjoner, hackad babyspenat och resterande tomatsås. Toppa med fröost gjord av malda pumpakärnor och hampafrön, mixad med färsk basilika, himalayasalt och olivolja.


   

Färdigt!



Buon appetito!
/Maria

8 kommentarer:

  1. Å vad det där såg gott ut, det bara vattnas i munnen!

    SvaraRadera
  2. Åhhh, så kjemepgodt ut. Lekre farger og naturlig mat :-)

    SvaraRadera
  3. Hei, Å dette høres jo helt himmelsk ut. klem Siv

    SvaraRadera
  4. wow!! ser supergod ut!! den måste snart göras!! Kram kram från Köpenhamn

    SvaraRadera
  5. Den här var supergod! I love! Och så tuggigt och matigt det blir med rå pumpa....

    Kul det var att prova lite raw food!
    /Mimmi

    SvaraRadera
  6. Nu har jag äntligen provat raw lasagne och jag valde att använda pumpa, som i detta recept. Supergott!

    SvaraRadera
  7. Åhhhh vilken fin lasagne! Tack för tipset!

    SvaraRadera