måndag 28 november 2011

Fruit mania in Thailand

Hej allihopa! Jag, Marina, har vart en vecka i Thailand och är nu i Laos. Tänkte bjuda på lite härliga marknadsbilder från Thailand. Riktigt raw foodparadis med alla färska frukter. Har besökt Bangkok och Chiang Mai, på båda ställen finns till och med vetegrässhots. Överallt i Thailand kan man köpa färska fruktshakes och juicer. Apelsinjuicen gjord på små gröna citrusfrukter är underbart söt och god. De två bilderna ovan är Durian - Kungen av frukter. Världens godaste! Luktar inte så gott men är smörig i konsistens och smakar söt och nötigt.
Var på en matlagningskurs och på en ekologisk gård. Vi fick smaka på olika slags basilika och lära oss grunderna i thailändsk matlagning, göra vår egen currypasta. Mums!


Papayasallad - omogen papaya rivs och blandas med chili och örter. Mums!

I Chiang Mai finns det en raw food restaurang vid namn GIVA bakom nattmarknaden. Det är ett litet ställe med cirka 10 stolar som serverad klassiska rätter som fylld paprika, lasagne och sallader. Jag åt en sjögrässallad som var helt okey. Smoothiesarna var däremot supergoda! 
Det finns också en restaurang och resort en bit utanför Chiang Mai, Radiance Restaurant, som även erbjuder rawfoodkurser. 

Vietnamesiska färska vårrullar med en fantastisk nötsås. Supergott och  fräscht. Salladsblad, morötter och andra grönsaker i rullarna som är gjort av rispapper(ej raw)

Hög på D-vitamin!
- Marina

1 kommentar:

  1. Wow, hvor mye lekker, frisk og levende mat! Himmelrike og være der du er <3 ;-)

    SvaraRadera