lördag 8 oktober 2011

Vitamix-kopia i Bangkok
Är du i Bangkok och ska besöka en av de asiatiska ambassaderna så kommer du att befinna dig i närheten av Verasu-köpcentret. Passa på att titta in! Det är fyra våningar med kaféer, en glassbar och en restaurang, alla med hälsoprofil och mat som är anpassad efter blodtypdieten. På fjärde våningen finns socker- och mjölkfria glassar, märkta med de olika blodtyperna de passar till. Är du rawfoodist så kan du njuta av goda grönsaksjuicer och sallader, och personalen brukar villigt anpassa maten efter dina önskemål. Priserna är i högsta laget, och kommer du dit klädd som en sjaskig backpacker kommer du att känna dig malplacerad bland de tédrickande överklasstanterna och classy klädda expat-hemmafruarna. Men oavsett är det inte dyrt om man jämför med skandinaviska priser.

För köksprylnördar är själva varuhuset Verasu ett litet paradis. Här säljer de både Vitamix samt den kinesiska kopian Buono. Buonos high-speed blender är en nästan exakt kopia av Vitamix, fast tre gånger så billig. De omedelbara skillnaderna som jag kunde lägga märke till var att den har 1,2 hk jämfört med Vitamixens 2 eller 3. Den har också sex knivar istället för fyra som Vitamixen har, eller två stora, som Blendtecen. I övrigt ser den extremt robust ut, och efter att ha sett den in action på många av stans kaféer så kan jag säga att jag lätt hade köpt en om jag inte redan ägde en Vitamix. Buono har också några olika juicepressar, bland annat två som kanske kan sägas vara kopior av Omega. I affären demonstrerar de gärna maskinerna och de har både morötter, gröna blad och vetegräs som man kan prova med. Prismässigt lockar de verkligen: Köper man t.ex. Omega juicer-kopian och Vitamix-kopian tillsammans kostar de sammanlagt ca 5900 svenska kronor.

Är man på jakt efter sojamjölksmaskiner så finns här också ett gäng att välja mellan. Sojamjölksmaskiner passar också bra att göra mandelmjölk eller rismjölk med, och de kan antingen koka upp drycken eller lämna den rå. Här finns även professionella glassmaskiner samt alla de typiskt asiatiska köksverktygen som strimlar och skär i fina former.

Du kan besöka Vista café, Vista kitchen och Vista icecream på köpcentret Verasu som ligger på Wireless Road, Lumpini, Pathumwan, bredvid den Vietnamesiska ambassaden och inte så långt från den Indonesiska. Närmsta Sky-train station är Ploen Chit.

Ha det fint!
/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar