torsdag 20 oktober 2011

Vildris - mättande och smakfullt


Vildris är ett korn från en gräsart i Nordamerika. Inom rawfood så värmer man som sagt inte upp maten, men det går fint att blötlägga vildris och äta. Det gäller bara att försöka hitta ett vildris som inte blivit värmebehandlat. 

Skölj och låt ligga i vatten 2-3 dagar, skölj riset varje dag. Vildriset är rikt på protein, mineraler och fibrer. Idag blev det en sallad med vildris, rödlök, paprika, tomat, gurka samt olja och örtsalt. Mums.
Vildriset var väldigt mättande med mustig smak.




Smaklig måltid!
- Marina

4 kommentarer:

  1. Det så meget godt ut :) Vet du hvor en får kjøpt rå ubehandla villris i Norge eller på iHerb?

    SvaraRadera
  2. Spännande med vildris, har inte ätit bara det bara när det varit blandat med andra rissorter.

    SvaraRadera
  3. Låter gott, men varför inte grodda det?

    SvaraRadera
  4. Elin: har tyvärr inte hittat ngt vildris som inte är värmebehandlat än :


    Lollo: När riset legat i blöt 3-4 dagar anser jag det vara groddat ris?

    SvaraRadera