fredag 7 oktober 2011

Svarva grönsaker?
Det finns en del maskiner och hjälpmedel som kan vara bra när man ska göra raw food. Här på bilden ser ni grönsakspasta av morot och squash. Den är gjort i en grönsakssvarv eller spiralizer som det också kallas. De finns i olika modeller, de flesta har några olika inställningar så man kan göra olika slags pasta - tunn och smal.

Antingen kan man göra pasta med olika slags såser, eller så får man grönsakerna i en annan slags form än de vanliga stavarna, ringar etc. Dessutom är det otroligt fint att dekorera med. Intresserad? Råvarubutiken säljer bland annat två olika modeller. Själv har jag en Benriner spiralizer som kan göra riktigt tunn pasta. 


Idag fick det bli pasta på sötpotatis (mums!) och en enkel tomatsås. Mixa ihop färska tomater och soltorkade tomater med salt, basilika, lite shoyusoja, salt och lite vitlök. Servera med ännu mer grönsaker och god basilika. Jag älskar basilika och det finns dessutom så många olika slags basilika som kan passa till olika anledningar; choklad-, vanilj-, citron-, anis-, kanel-, rödbasilika. Alla möjliga. 

-Marina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar