torsdag 6 oktober 2011

Förebygga cancer med mat


Nyhetsvärlden skriver om Steve Jobs och hans bortgång i cancer. Rosa bandet, som ska stödja kampen mot cancer ser vi extra mycket under oktober månad.

Men vad gör vi egentligen för att förebygga och bota cancer?

Det är endast en liten del av all cancer som är ärftlig, vår mat och livsstil har större betydelse. Ät mer grönt och frukt så förbättras ditt immunförsvar och skydd mot cancer och andra hemska sjukdomar. Det är kanske svårt att ändra sin diet, men börja med att äta frukt och nötter som mellanmål, gör en smoothie (helst grön!) eller en fruktgröt till frukost. Du behöver inte sluta äta det du brukar äta men välj till några nya maträtter till din kost för att göra dig själv och kroppen glad. Det kan vara en början till en god ändring och ett bättre liv. Tänk vad skönt att slippa alla sjukdomar och förkylningar PLUS att du får dricka en smakrik underbar smoothie till frukost? WIN WIN!

Kerstin Hultén berättar i sin bok Maten som skyddar mot cancer hur vi ska äta för att minska risken att få cancer och att vi till och med kan bromsa sjukdomen om den redan har börjat. Du ska se till att cancercellerna inte tycker om att vara i din kropp, gör det genom att äta massa mat från växtriket, helst ekologiskt eller vilda grönsaker för de innehåller mer näring än vanligt odlade.

Du ska alltså försöka få i dig massa antioxidanter, vitaminer och fytokemikalier för att hålla dig frisk. Små steg kan göra mycket. Ett steg i taget. Är det tråkigt att träna, ta en promenad eller gå upp i trappen istället för att ta hissen.

Det finns också många alternativa metoder för att bota cancer. För dig som vill läsa mer se på denna sida: http://www.healingcancernaturally.com/ Ett sätt är juicedetox - fibrerna i maten är svår att smälta så för att få i dig en vitaminboost kan man dricka mycket grönsaksjuice. När man redan är sjuk så kan det vara ännu svårare för kroppen att bearbeta maten så juice är då det ultimata för att få i dig massa antioxidanter och fytokemikalier.

Här kan ni se en av de filmer som finns om Gersons Diet Terapi som botat många människor från sin cancer.

    


Satsa på att förebygga cancer!
- Marina

3 kommentarer:

 1. http://forebyggacancer.blogg.se/

  läs gärna!

  SvaraRadera
 2. Det jobbiga är att allt sånt här kostar pengar. Har man inte haft försäkring eller jobb så blir det ganska dyrt med juicepress och ekologiskt, eller åka till en Gersonklinik som kostar 50 000 för 2 v tror jag. Jag är inte alls skeptisk, bara bitter för att jag inte har råd att hela mig själv såpass jag skulle vilja. Bitter för att de västerländska vården med cellgift och allt kostar mer, men det betalar iaf landstinget. Ett jävla dilemma är cancer hela fucking tiden.

  MVH Ellinor // http://javlaskitcancer.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag håller med. Men det är en bra investering för livet att äta ekologiskt. Man får göra vissa prioriteringar i livet, skippa att köpa tröjan och köpa dyrare bananer. Men förhoppningsvis så blir det bättre med det ekologiska och prissättningar. .
   Västerländska vården ja.. men det går att ansöka om att få komma in på hälsohem gratis när man är sjuk i vart fall sen gäller det att få det igenom. Tror tex Mistelgården är en av dem. http://www.mistelgarden.se/

   Radera