måndag 12 september 2011

Superfood-pudding


Man får ofta höra om hur fantastisk raw kakao är, och visst är det ett riktigt superfood ur en näringsmässig synpunkt, men man får heller inte glömma att det är stimulerande och kan göra känsliga människor, och framför allt barn, lite hyperaktiva. I vår familj reagerar vi alla kraftigt på det. Jag och min man får hjärtklappning och ångest, och vår son blir gråtig och lynnig som han aldrig blir annars. Den klassiska raw chokladpuddingen av avokado, dadlar och kakao undviker vi alltså totalt men vi bjuder gärna på en annan enkel superfoodpudding som alla tycker om och mår bra av. Men obs! Den är fet och mäktig! Som vanligt inom raw food är inga recept fasta utan kan justeras lite hur man vill, men det är superfoodsen mesquite och lucuma som ger den dess goda, söta kolaaktiga smak.


 • En banan
 • En avokado
 • En matsked kallpressad kokosolja
 • En matsked mesquitepulver
 • En matsked lucumapulver
 • En gnutta vaniljpulver
 • En gnutta vetegräspulver om man vill ha den riktigt grön

Mixas ihop till en slät smet (i personal blender eller med stavmixer) och serveras direkt.

Ha det fint!
/Maria

3 kommentarer:

 1. Så kjempe god ut! :o) Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Hej hittade hit då jag sökte på rawfood gröt =) har börjat lite smått att byta ut vissa måltider sedan 2-3 år tillbaka i tiden, äter dock ännu kött och kokar maten (har en IBS mage som ej klarat av rawfood rakt av)

  Ville bara tacka för alla inspirerande recept och tala om att jag kommer säkert blogga om din sida, framöver!

  På grund av svåra allergier undrar jag vad du kan rekommendera att ha i för "grön färgen" istället för vetegräs, kan man ha i spenat tex.???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill ha den extra grön kan du använda spenat, spirulina eller chlorella tex :)

   Radera