tisdag 13 september 2011

Happy juice


Tänkte att det var tid att jag också presenterade mig lite närmare. Jag har länge haft ett stort matintresse, ännu längre har jag haft ett intresse av att använda det naturen har att ge. Innan jag blev tonåring hade jag skrivit en häfte om hur jag kunde använda växterna i min närhet. Hur jag kom i kontakt med raw food minns jag inte, men förutom sallader och råkost var den första rätten jag testade pizza. De var en pizzabotten gjord på nötter, ost av nötter och pestofyllning och lite grönsaker. Väldigt mäktigt och jag blev inte jätteimponerad. Sen dess har jag smakat fantastiskt god pizza! Pizza gjord på frön, tunnare botten, massa smak.


Det som faktiskt fick mig in mer på raw food var när jag bytte ut frukosten som jag tidigare skrev om. Supergod frisk frukost som man längtade till och jag blev gladare och fick mer energi. 
Men det som fick mig frälst var en grön juice. Ett stort glas med färskpressade gröna blad. Ogräs, squash, gurka, fänkål, selleri. Massa olika gröna blad! Trodde jag skulle behöva tvinga i mig vad jag trodde var äcklig besk juice. Men det smakade helt fantastiskt, friskt och kryddigt. Jag som inte ens ätit selleri och fänkål förut. Kroppen tog till sig alla vitaminer och näring i ett nafs. Vilken energi man fick och mungiporna drogs uppåt. Jag kunde inte sluta le den kvällen.

Hapyy juicing
- Marina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar