måndag 12 september 2011

Enkel vardagsmat


När man tittar i raw food-kokböcker kan man lätt få intryck av att det krävs en massa förberedelse och timmar med matlagning för att få ihop en rätt. Eller så ser ut som om folk lever på smoothies och godsaker, men vardagsmaten är vanligtvis en stor sallad som går fort att göra. Idag gjorde vi fyllda paprikor och det tog inte mer än tio minuter att fixa. Fyllningen kan göras av enbart nötter eller frön, grovhackade eller mixade tillsammans med kryddor, men vill man ha en lättare variant så byter man ut största delen av nötterna mot morot. Här har min man kryddat med spiskummin, himalayasalt, vitlökspulver och hackad färsk koriander. Såsen är gjord av blötlagd bovete mixad med vatten, himalayasalt och currypulver, mycket enkel och inte så tung som om den hade varit gjord av nötter. Mått? Det är inte så viktigt, testa dig fram till en konsistens och smak du gillar.

Smaklig måltid!
/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar