söndag 11 september 2011

Blåbärsremmar och fruktgodis

Hallon och blåbärsremmar
Här i Norge är det väldigt vanligt man går på tur och vandring i alla fjällandskap. Det säljs mycket frystorkad mat med mycket socker och energi. Här är ett bättre alternativ till snacks att ta med. Godisremmar gjorda av bär och frukt, helt utan socker, men söta och syrliga helt naturligt.
När jag delat med mig av mina fruktremmar har de alltid blivit populära. De är bättre än godis och alla kan göra dem.

blåbärssmet
Blåbärsremmar
2 dl blåbär
1 banan
½-1 kryddmått vaniljpulver

Hallonremmar
2 dl hallon
1 banan

Mixa eller mosa ingridienserna och sprid ut på bakplåtspapper cirka ½ cm tjockt. Torka i ugn (varmluft, 50 grader, öppen lucka) eller torkugn tills de blivit sega och torra, så man kan dra dem av lätt. Skär upp eller klipp remmarna i bitar. Kan förvaras länge i tätförsluten påse eller burk.

Andra smaksidéer är:
Choklad och bananremmar? Blåbär och kardemumma? Choklad, banan och krossade hasselnötter? Äpple och kanel? Kiwi och mango? Banan, apelsin/mango & spirulina? Frukt och superfruktpulver? Orkar du inte dricka upp hela den goda smoothien du har gjort? Gör fruktremmar av resterna! Möjligheterna är många, ta dina favoritbär och frukter och gör supergodis!

- Marina
Följ bloggen med Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar