lördag 17 september 2011

3 rätters med härlig raw food


Idag blev det trerätters med härlig raw food! Det är ju fredag och det ska firas på något sätt, kan inte finnas något bättre sätt att fira än med massa god mat!
Selleri med kokosröra från Renée Voltaires bok Salig Blandning var fantastiskt gott. Bjöd två grabbar som var väldigt skeptiskt till dessa men de tyckte de var riktigt gott. Kommer absolut göra mer selleri med denna utsökta röra. Jag uteslöt dillen dock. Mums! Mersmak!En enkel rätt som man kan variera i massor är att göra en "sallad" på vad man nu har hemma. I detta fallet hade vi blomkål som vi mixade fint och blandade med kålrot, kålrabbi, grönkål, broccoli etc. Till detta gör man en sås/dressing/röra, vad som nu passar bäst till just denna "sallad". Om man vill göra en röra så använder man frön, nötter eller avokado som bas för att göra den tjock, blanda sen i kryddor. 
I detta tillfälle var det indisk tema så det blev en curry på avokado och tomat samt massa indiska kryddor. Glöm inte att i indisk mat är sötma väldigt viktigt. Några dadlar och vaniljpulver kan göra mycket. 


Smulpaj är ännu enklare att göra än en traditionell smulpaj. 

Jag mixade en handfull mandlar och hasselnötter med 5 dadlar, lite vaniljsocker, ½ dl kokos, en matsked vatten, kanel och kardemumma. strödde ut på en plåt och torkade en stund i torkugnen innan jag strödde dem över blåbären. Ytterligare lite textur med kanel-bovetecrunch som gjorde det extra krispigt! 
Om du har sura bär och gillar det sött sött sött (vilket jag inte gör) så söta upp bären lite extra. Till smulpaj kan kokosblomsocker vara riktigt gott och passande. Det smakar lite karamelligt och fylligt. Kokosblomsocker är inte av rå kvalitet men mycket bättre än vitt raffinerat socker.. och godare! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar